loading

چگونه زالو بیندازیم؟

چگونه زالو بیندازیم

امروزه استفاده کردن از زالو به عنوان یکی از روش های درمانی بسیار رواج دارد. اهمیت زالو در طب سنتی به قدری است که در کتاب قانون بوعلی سینا یک فصل درباره زالو، علائم زالوی سمی و فواید زالو آمده است. زالو درمانی در کشور های اروپایی بسیار رواج پیدا کرده است. کشور هایی مانند: انگلستان، آلمان و روسیه درحال تولید و صادرات زالو هستند. زالو در حوزه پزشکی برای درمان ناهنجاری های سیستم عصبی، مشکلات مربوط به دندان ها، بیماری های پوستی و عفونت ها استفاده میشود. امروزه از زالو بیشتر در جراحی پلاستیک و سایر جراحی ها استفاده میشود زیرا زالو با ترشح پپتیدها و پروتئین هایی از لخته شدن خون جلوگیری میکند. در این مقاله ما به آموزش ۴ روش مختلف برای انداختن زالو پرداخته ایم و طریقه استفاده کردن از زالو را به صورت کامل توضیح داده ایم.

چگونه زالو بیندازیم

  1. سرسرنگ ۵سی سی تهیه کرده ولبه جلوی ان رامیبریم تازالوداخل سرسرنگ جا بگیردوسرسرنگ راتا۳سی سی بالاکشیده تازالوداخل سرسرنگ قرارگیرد.
  2. یک جفت دستکش لاتکس دردست کنید وزالوراباپنس داخل سرسرنگی که اماده شده قراردهیدوسرسرنگ رادرموضع موردنظرقراردهید.
  3. اگر زالو به موضع اتصال پیدا نکرد یک سوزن استریل را درون پوست فرو کنید تا اندکی خون بیاید و زالو را به محل نزدیک کنید

زالو اگر گیرایی داشته باشد (گشنه باشه قرنطینه راطی کرده باشه) هرموقع ازسال باشد به راحتی خون میمکد.

‌مراقبت در حال انجام زالو درمانی

  1. بعد از انداختن زالو همراه بیمار بمانید. امکان دارد بعد از گرفتن بعد از چند دقیقه زالو موضع را رها کند.
  2. از مکیدن خون توسط زالو مطمئن شوید. زمانی که زالو در حال مکیدن خون است، بدن آن حرکت موجی دارد. اگر بدن زالو حرکت موجی نداشت زالو را از موضع جدا کنید.

چگونه زالو بیندازیم

بهترین راه پانسمان زخم زالو

معمولا زمان خونریزی ۴ تا ۸ ساعت است. مکانیسم ضد انعقادی بزاق زالو به دلیل دارا بودن ماده ای به نام هیرودین به گونه ای است که مانع ایجاد لختگی روی زخم میشود. این ماده ضد انعقادی، رگ و مویرگ ها را شستشو داده و باید از همان محل نیش خارج شود. تا زمانیکه این ماده در خون باشد، خونریزی بند نخواهد آمد. بهتر است بیمار به صورت سرپا استراحت کند و از شربت هایی نظیر آب انار شیرین، بیدمشک، شربت گلاب، شربت زعفران، تخم شربتی میل کند. با توجه به عملکرد ماده هیرودین بزاق زالو خون رقیق میشود و انعقاد خون در موضع به سادگی صورت نمیپذیرد لذا باید حتما از مواد بند آورنده خون به همراه کمی فشار، نسبت به بند آوردن خون اقدام کنید. موادی که میتواند به بند آمدن خون کمک کند مانند: زردچوبه، پنبه سوخته، سفال نرم و ساییده، آرد باقلای سرخ شده و نیمه سوخته، خاکستر پوست کدوی سوخته. روش بند آوردن خون و پانسمان بعد از زالو درمانی به این صورت است که ابتدا موضع را به وسیله گاز استریل ضد عفونی و تمیز نموده و سپس یکی از مواد بند آورنده فوق را به صورت ضماد روی زخم و محل نیش زالو قرار میدهید و در انتها روی آن گاز استریل گذاشته چسب بزنید.

بهترین راه پانسمان زخم زالو

علائم حساسیت به زالو

حساسیت احتمالی بعد از زالو درمانی عموما با علائمی نظیر خارش، خود را نشان میدھد. هنگام مواجه با حساسیت جای هیچ گونه نگرانی نیست. میتوانید روی محل نیش زالو را بادکش کنید و یا با میل کردن انواع دمنوش ها این حساسیت را التیام ببخشد. ھمچنین برای رفع خارش میتوانید یک قاشق غذاخوری عسل به همراه یک قاشق چای خوری نمک را با آب مخلوط کرده و با گاز استریل روی زخم بزنید.

توصیه ها قبل و بعد از زالو درمانی

۱۰ توصیه قبل از زالو درمانی

  1. تمام آداب حجامت (زمان , مکان , رژیم غذایی) در زالو درمانی هم انجام میشود.
  2. قرص های مسکن و قرص وارفارین و آسپرین، دی پیریدامول، اسویکس، کلوپیدگرل را حداقل از یک روز قبل از زالو درمانی قطع کنید.
  3. موضع زالو درمانی باید پاکسازی شود.
  4. ۲۴ ساعت قبل از زالو درمانی نزدیکی جنسی نداشته باشید.
  5. قبل از زالو درمانی موضع را با آب و صابون غیر معطر شستشو دهید. (از عطر و ادکلن و شوینده های معطر استفاده نکنید)
  6. ۸ ساعت قبل از زالو درمانی مصرف غذاهای سرد (لبنیات، تخم مرغ، برنج، مرغ، خیار و کاهو ، کیوی، میوه نارس و ترش ، ماکارونی، آش جو و آلوچه و …) ممنوع است.
  7. برای بازدهی بیشتر زالو درمانی آب انار و گلاب (۶ واحد آب انار و ۱ واحد گلاب) را حداقل یک هفته هر روز استفاده کنید.
  8. عواملی که باعث کاهش تاثیر زالو درمانی میشود مانند: گرسنگی، پرخوری، بیخوابی و کم خوابی.
  9. زن ها در حاملگی یا عادت ماهیانه نباید زالو درمانی کنند.(بویژه زیر قوزک داخلی پا)
  10. زمان زالو درمانی داشتن آرامش الزامی است.

۱۰ توصیه بعد از زالو درمانی

  1. ۴۸ ساعت موضع نباید با آب (آب جوشیده مشکلی ندارد) تماس داشته باشد.
  2. برای رفع جای نیش زالو پس از ۲۴ ساعت از روغن بادام تلخ استفاده کنید.
  3. گاهی خارش موضعی زالو پس از ۲۴ ساعت شروع میشود و تا یک هفته ادامه دارد و در صورت خارش از روغن بنفشه، روغن گشنیز، روغن بادام تلخ استفاده کنید.
  4. بعد از زالو درمانی تا ۲۴ ساعت نزدیکی جنسی نداشته باشید.
  5. بعد از زالو درمانی ۸ ساعت استراحت الزامی میباشد.
  6. بعد از زالو درمانی تا ۲۴ ساعت از مصرف سردی جات پرهیز کنید.
  7. سرما و تماس آب با موضع زالو سبب خارش شدید و تورم میگردد.
  8. به طور کلی غذاها و ادویه و میوه های بسیار گرم و بسیار سرد پس از زالو درمانی ممنوع و مضر میباشد. بیش تر از غذاهای معتدل نظیر کرفس , جو , آبگوشت , گلابی , شیر برنج , قیمه , سیب , سوپ جو , سکنجبین , سرکه و شیره و … باید استفاده کرد . البته شربت گلاب با عسل یا آب انار بعد از زالو درمانی خیلی مفید است .
  9. مصرف غذاهای سنگین، مقوی و چرب (مانند دل، جگر، قلوه و…) و پرخوری پس از زالو درمانی بسیار ضرر دارد. چون این مواد خون را غلیظ میکند و اثر زالو درمانی را به شدت کاهش میدهد.
  10. پس از زالو درمانی عوارضی نظیر تب، تپش قلب، ازدیاد فشار خون، اضطراب، سردرد، سردی و لرزش بدن، رنگ پریدگی، تهوع و … پیش میاید. در صورت بروز این گونه مشکل ها از پزشک خود مشورت بگیرید. (این عوارض موقت و مقطعی بوده و جای نگرانی ندارد)

نکته: خواب پس از زالو درمانی تا ۶ ساعت ممنوع است. (به علت مزاج سرد خواب)

نکته: در موارد خارش شدید به مطب مراجعه کنید.

توصیه ها قبل و بعد از زالو درمانی

در صورت بروز عفونت چه باید کرد؟

در صورت بروز عفونت در محل زخم زالو که علامت آن با سفید و سرخ شدن دور زخم و درد و ورم مشخص میشود، میتوانید از داروی های زیر استفاده کنید:

تخم گشنیز، آویشن، گل ختمی از هر کدام مساوی تهیه کنید و به گونه ای پودر کنید که از ریز ترین الک رد شود. هر بار به میزان لازم از یک قاشق غذاخوری تا چند قاشق، بسته به وسعت جای نیش ها و تعداد انها پودر را با آب جوشیده داغ خمیر کنید و در همان حالت گرم روی محل زخم ها ضماد کنید و با چند لایه گاز استریل روی آن را محکم ببندید به طوری که پس از ۲۴ ساعت خمیر مزبور خشک نشود. هر گز زودتر از ۲۴ ساعت ضماد را عوض نکنید. معمولا پس از یکبار بستن عفونت احتمالی کاملا رفع میشود . چنان چه عفونت به طور کامل پنهان نشده باشد یکبار دیگر این کار را تکرار کنید. چون ضماد به طور کامل اثر خواهد کرد نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ها نیست اما در موارد استثنایی ممکن است نیاز به آمادگی بیشتر باشد. در آن صورت از دم کرده آویشن یا پونه یا نعناع روزانه ۳ بار بنوشید. به علت سهل انگاری برخی از افراد زخم زالو مانند هر زخمی به عفونت حاد منجر میشود در این صورت مصرف آنتی بیوتیک با تشخیص پزشک مشکلی ندارد و این موارد زالو ارتباطی ندارد و تنها عدم رعایت دستورات فوق میتواند عامل عفونت باشد.

در صورت بروز عفونت چه باید کرد

آیا زالودرمانی عوارض جانبی دارد؟

زالو درمانی به عنوان یک روش راحت و آسان خطر عوارض جانبی کمتری در مقایسه با سایر روش های درمانی دارد. با این حال برخی از خطرات هنوز وجود دارد. یکی از این خطرات آلودگی باکتریایی است که برخی اوقات شامل باکتری های مقاوم در برابر دارو میشود، بنابراین از زالودرمانی خارج از یک محیط معتبر اجتناب کنید. به همین دلیل افرادی که در اثر بیماری خود ایمنی و عوامل محیطی دچار نقص سیستم ایمنی میشوند کاندیدا های خوبی برای زالو درمانی نیستند. احتمال میرود فرد حین یا بعد از زالو درمانی متوجه حساسیت نسبت به بزاق زالو شود. توصیه میشود بعد از متوجه شدن حساسیت نسب به بزاق زالو به دکتر مراجعه کنید.

آیا زالودرمانی عوارض جانبی دارد؟

چرا زالو باید یکبار مصرف شود؟

زالو وقتی که خون میمکد وسیر میشود تا ۴ الی ۶ماه (بستگی به سایز زالو) نمیتواند دوباره خون بگیرد و باتوجه به نگهداری سخت زالو تنظیم دما و مکان مورد نظر امکان استفاده مجدد نمیباشد و نکته دیگر به خاطر مسائل بهداشتی که باخون انسان در ارتباط است امکان استفاده مجدد نمیباشد.

چرا باید زالو یکبار مصرف شوند؟

جمع بندی

تصور اینکه زالو به عنوان یک روش درمانی مدرن استفاده میشود بعضی ها را به خنده می اندازد، اما تحقیقات زیادی نشان میدهد دلایل زیادی برای استفاده از زالو طی قرن ها به عنوان یک بخش اساسی از مراقبت های پزشکی وجود داشته و دارد. با ادامه یافتن اطلاعات بیشتر در مورد خواص ویژه بزاق زالو میتوان گفت این روش درمانی حتی کاربرد عملی بیش از حد تصور دارد. حالا که با روش های انداختن زالو آشنا شده اید، اگر قصد انداختن زالو را دارید برای گرفتن مشاوره و خرید زالو با شماره ۰۹۱۳۷۷۱۱۸۴۱ تماس حاصل فرمایید.

زالو درمانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    تماس برای استعلام قیمت