استفاده از زالو برای خاصیت های درمانی اش از شیوه هایی است که در طب سنتی استفاده شده است. اما امروزه با مطرح شدن علوم پزشکی نوین این سوال برای اکثریت پیش آمده است که آیا زالو انداختن عوارض نگران کننده ای هم دارد؟
در این مقاله سعی کرده ایم به اختصار به عوارض احتمالی زالو درمانی از نگاه پزشکی نوین پاسخ دهیم.
زالو درمانی عملی نیست که در صورت اعمال توسط پزشکان آموزش دیده تحت شرایط مناسب، عوارض جانبی جدی داشته باشد. در افراد با پوست حساس، ساختار، قرمزی خفیف، پوسته پوسته شدن و خونریزی تا 12 ساعت دیده می شود. ممکن است در بدن های آلرژیک نیز واکنش هایی رخ دهد.اما بهطور کلی و برای افرادی با شرایط جسمانی عادی، بدون عوارض است.
آیا زالو درمانی میتواند خطرناک باشد؟
زالو درمانی یک روش بسیار ایمن است در صورتی که توسط پزشکان متخصص تحت شرایط مناسب اعمال شود. با این حال، برنامه های معیوب و اشتباه می تواند مشکلات جدی ایجاد کند. به عنوان مثال، قرار دادن زالو در محل نامناسب، ایجاد استفراغ و استفاده مجدد از آن، استفاده از آن برای فرد دیگری، استفاده از زالو بیش از حد کافی در یک زمان می تواند منجر به آسیب های جدی مانند عفونت، بیماری های عفونی و از دست دادن خون شود. بنابراین، پزشکانی که آموزش دیده اند، باید این درمان را با محصولات تایید شده و در مراکز مورد تایید وزارت انجام دهند.
بیشتر در مورد عوارض زالو درمانی بدانید.
آیا این متد از نظر علمی معتبر است؟
صدها مطالعه در موردزالو درمانی در متون علمی وجود دارد. بر اساس نتایج تحقیقات علمی، ترشحی که زالو هنگام مکیدن خون به رگها وارد میکند حاوی بیش از 100 ماده فعال زیستی است که تاکنون شناسایی شده است.
در چه مواردی و برای چه افرادی نباید از این متد استفاده کرد؟
- هنگام استفاده از داروهای رقیق کننده خون یا گیاهان دارویی
- هنگامی که یک نقطه خونریزی فعال در بدن وجود دارد
- هنگام خونریزی دیاتز مانند هموفیلی
- در صورت کم خونی شدید (Hb < 10)
- قبل از هر عمل جراحی
- در دوران بارداری و شیردهی
- کسانی که مشکل حساسیت شدید دارند
- در افراد مبتلا به نارسایی قلبی
- در صورت دیابت کنترل نشده
- در موارد سیروز
- افراد مبتلا به HIV
- اشخاصی که شیمی درمانی یا رادیو درمانی میشوند.
نسبت به چه نواحی ای باید احتیاط به خرج داد ؟
• نواحی نرم پوست مانند پلک و نواحی اطراف آن (در صورتیکه نیاز به زالو درمانی دور چشم باشد باید کوچکترین زالوها را انتخاب کرد و نباید بیش از 5 دقیقه نگه داشت و آن ها را هرگز نباید از جایی که به آن چسبیده است بیرون کشید و اجازه داد خود به خود آن را ترک کند.زمانی که زالو به خودی خود از پوست خارج نمی شود، می توان یک الکل سبک یا زردچوبه آسیاب شده بر روی ناحیه استفاده کرد.)
- نواحی کراتینه شده مانند کف پا و کف دست
- سیاهرگ های مهم در نواحی مانند گردن، کشاله ران، زیر بغل
ایمن ترین شرایط برای زالو درمانی چیست؟
زالوی درمانی تایید شده و تولید شده در مزارع خصوصی تولید زالو در شرایط مناسب و استریل به محل مصرف آورده می شود. آنها باید در مکانی خنک زیر 22 درجه سانتیگراد و دور از آفتاب نگهداری شوند و هر 2 تا 3 روز یکبار بررسی شوند. آب با فرکانس مناسب برای جلوگیری از کاهش سطح اکسیژن تعویض می شود. در صورت وجود زالو مرده باید فوراً برداشته شود.
آنها به تعداد لازم توسط پزشک که درمان را انجام می دهد تهیه و استفاده شود. زالوها پس از جدا شدن از بیمار باید در شرایط مناسب از بین رفته و دیگر استفاده نشود. لذا باید همراه با سایر پسماندهای پزشکی به مراجع ذیربط ارائه شود.
قبل از هر چیز باید توجه داشت که درمان توسط پزشکی که آموزش دیده است انجام شود و محل انجام درمان مورد تایید وزارتخانه است. باید توسط پزشک مشخص شود که این متد برای بیماری شما مناسب است و شما شرایط خطرناکی ندارید که از درمان جلوگیری کند.
بایدها و نبایدها
رقیق کننده های خون نباید 3 روز قبل از درمان استفاده شوند و فرد قبل از فرآیند نباید بیش از 4 ساعت گرسنه باشند. استفاده از زالوهای استریل و یکبار مصرف به تعداد و اندازه مناسب در نقاط صحیح مهم است تا درمان مفید باشد و مضر نباشد.
زالو باید خود به خود یا با کمک بیفتد، به زور بلند نشود. زیرا فک آنها می تواند روی پوست باقی بماند که می تواند باعث عفونت، اکیموز و اسکار شود. پانسمان ها باید تا 24 ساعت پس از درمان باقی بمانند و در این مدت نباید دوش گرفت و وارد دریا یا استخر نشد.
پانسمان برای جلوگیری از خونریزی بعد از عمل اعمال شود. در برخی موارد، خونریزی می تواند 4 تا 48 ساعت طول بکشد. پانسمان نباید برداشته شود و ناحیه باید 24 ساعت خشک بماند. مدت زمان زالو درمانی ممکن است با توجه به زمان مکیدن زالو متفاوت باشد.
معمولا بین 20 دقیقه تا 1 ساعت طول می کشد و نباید طولانی تر روی پوست بماند. معمولاً 2 جلسه در هفته استفاده شود اگرچه بسته به شرایط بیماری و بیمار متفاوت است. در برخی موارد، 3 یا 4 جلسه در هفته ممکن است لازم باشد، در حالی که در برخی افراد، یک جلسه در هفته یا 10 روز ممکن است کافی باشد.
زالو قبل از استعمال به مدت طولانی گرسنه نگه داشته می شود و در یک جلسه باید تقریباً 15-5 میلی لیتر خون بمکد.تعداد جلسات زالو درمانی در ناحیه صورت از نظر رفع چین و چروک، اسکار آکنه، لک های ناشی از آفتاب، سفید شدن پوست، خشکی پوست، بسته به شرایط و نیاز پوست متفاوت است.پانسمان اعمال شده پس از زالو درمانی نباید به مدت 24 ساعت برداشته شود. دوش نگیرید و وارد دریا یا استخر نشوید.
نتیجه گیری
در نهایت می توان نتیجه گرفت که زالو درمانی یک روش سنتی موثر با اقدامات بیوشیمیایی قوی است.
مواد زیست فعال و عملکرد دقیق این فرآیند هنوز تحت کاوش بیشتری هستند. اما در شرایط پزشکی ای که فرد مشکل حادی نداشته باشد آشکارا کاربرد موثر دارند.
عوارض بالقوه و اندیکاسیون ها مانند دفعات مصرف و پروفیلاکسی آنتی بیوتیکی و دوز و زمان تحویل بسته به بیمار و نظر پزشک باید ارزیابی شود. لازم به ذکر است که زالو درمانی به تنهایی یک روش درمانی نیست. با این حال، میتواند بخش حیاتی یک روش چند قسمتی باشد.
فواید زالو تا به آنجاست که اگر تلاشهایی برای استخراج پروتئینها از بزاق و فرموله کردن آنها در نانوذره صورت بگیرد توسعه های جدیدی در زمینه مطالعه سرطان صورت خواهد گرفت.
مخاطبان عزیز سپاس گزاریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید.نظرات خود را در قسمت کامنت با ما به اشتراک بگذارید.
برای آشنایی بیشتر روی اینجا کلیک کنید.