loading

عوارض زالو درمانی و نکات مهم آن


زالو درمانی قرن‌ها به عنوان یکی از روش‌های درمان سنتی برای اهداف پزشکی استفاده میشده است. از زالوی طبی برای ترمیم زخم و در جراحی های پلاستیک و ترمیمی و بسیاری از بیماری ها استفاده میشود. اما زالو درمانی ممکن است برای برخی افراد با عوارض و خطراتی همراه باشد که در صورت اطلاع از آن ها میتوان امکان بروز مشکلات ناشی از گزش زالو را به طور چشمگیری کاهش داد. در این مطلب به نکات مهمی در مورد عوارض زالو درمانی و راهکار های کاهش آن پرداخته ایم.

 

1- خونریزی طولانی مدت

یکی از عوارض زالو درمانی خونریزی طولانی مدت پس از درمان است. از محل نیش زالوها ۱۰ الی ۱۲ ساعت خون خواهد رفت. البته این خونریزی تا ۲ ساعت اول شدت بیشتری خواهد داشت و پس از آن روند خونروی کاهشی خواهد بود.

آنزیم های موجود در بزاق زالو منجر به خونریزی مداوم بعد از انجام زالو درمانی میشوند. این خونریزی ممکن است تا جایی پیش برود که منجر به کم خونی فرد شود. به‌ عنوان مثال درصورتی که از 20 زالو به‌طور همزمان استفاده شود، مقدار خونی که از بدن بیمار خارج میشود ممکن است کم خونی ایجاد کند.

هیرودین یک نوع مهارکننده است که با اثر مهارکنندگی باعث کاهش تجمع پلاکت میشود. تصور میشود که طولانی شدن خونریزی پس از گزش زالو عمدتاً به دلیل هیرودین است. ماده شبه هیستامین، پروتئین دیگری است که در سلول های بزاقی زالو یافت میشود. این ماده باعث گشاد شدن عروق خونی بدن میشود و میزان مکش زالو را افزایش میدهد. کالین ماده دیگری است که در بزاق زالو یافت میشود.کالین به عنوان یک ضد انعقاد قوی شناخته میشود. این ماده به طور عمده از تجمع پلاکت ها جلوگیری میکند.

از نگاه طب سنتی خروج خون پس از عمل زالو اندازی جز فواید زالو درمانی است و جز عوارض آن محسوب نمیشود. البته خونریزی طولانی مدت پس از گزش زالو باید به طور جدی درمان شود زیرا ممکن است فرد در برخی از خونریزی ها به دلیل از دست دادن مقادیر زیادی خون، نیاز به تزریق خون داشته باشند.

 

2- واکنش‌های آلرژیک پوستی

حساسیت به نیش زالو ممکن است علائمی مانند زخم، عفونت، بثورات (کهیر) خارش دار، لکه های قرمز، تورم (به خصوص در اطراف لب ها و چشم ها)، ضعف یا مشکلات تنفسی را به وجود بیاورد.

3- لنفانژیت (ورم و عفونت غدد لنفاوی)

لنفانژیت به معنی التهاب مجاری لنفاوی در بافت پوستی و همچنین زیرپوستی بر اثر نیش زالو در اثر زالو درمانی است. علائم التهاب غدد لنفاوی شامل : تب، لرز، غدد لنفاوی متورم،کسالت و ماهیچه های دردناک میباشد.

 

چه افرادی نباید زالو درمانی کنند؟

1- بیماران گوارشی: افراد مبتلا به این بیماری کم کردن خون بدن برایشان مضر و دارای عوارض است. افرادی که به نفخ معده، یبوست و امثال آن دچار هستند درمان‌های حجامت و زالو درمانی برای آنها ممنوع است و ضعف معده آنها را تشدید میکند.

2- سرد مراج ها: افراد سرد مزاج کسانی هستند که بدنشان در مقابل هوا،‌ آب و خوراکی سرد مقاومت ندارد.

3- افراد زیر 6 سال نمیتوانند زالو درمانی کنند و فراد بالای 60 سال زیر نظر پزشک زالو درمانی انجام شود.

4- زنان باردار

5- افراد دارای بیماری خود ایمنی

6- افراد کم خون و دارای نقص سیستم ایمنی

نکاتی که باید قبل از زالو درمانی بدانید

توجه به نکاتی که در زیر به آن ها اشاره میکنیم میتواند عوارض ناشی از زالو درمانی را به حداقل کاهش دهد.

1- حساسیت به زالو از موارد بسیار نادر ولی محتمل است.

2- در دوران قاعدگی نیز از این شیوه درمانی استفاده نشود.

3- اگر فردی مبتلا به بیماری باشد که به واسطه آن با مشکل انعقاد خون روبه‌رو است باید این مسئله را با درمانگر خود حتما مطرح کند.

4- قرار گرفتن زالو ها روی شریان های اصلی جریان خون جز عوارض زالو درمانی نیست. بلکه به تبحر درمانگر و زالو درمان شما بستگی دارد. اینکه زالو ها کجای بدن جهت درمان قرار بگیرند از مهم ترین بخش های کار زالو درمان است.

بیماریهای قابل درمان با زالو

1- بیماریهای پوستی ـ جوش: درمان بیماری‌های پوستی یکی از بخش‌های مهم و ممتاز در زمینه زالو درمانی میباشد.

2- صدمات: زالو درمانی موقعیت خوبی را در درمان کوفتگی، صدمات، خون مردگی و ورم کسب کرده‌است.

3- جراحی پلاستیک و پیوند اعضاء

4- بیماری‌های دستگاه حرکتی

5- آرتروز

6- رماتیسم مفصلی

7- بیماری‌های چشمی

8- تورم چشم‌ها

9- بیماریهای گوش

10- بیماریهای قلبی عروقی ـ تنگی عروق

11- اختلال گردش خون: اختلال گردش خون دست و پا (دست و پای سرد) به وسیله زالو درمانی در محدوده ستون مهره‌ها قابل درمان است. انگشتان و مناطقی که به عللی گانگرن (فساد عضو بر اثر نرسیدن خون) شده‌اند. افراد دیابتیکی که از سردی و مورمور و گزگز پاها، درد ساق پا و پاشنه پا شکایت دارند.

12- اسپاسم و دردهای عضلانی: با زالو اندازی روی مناطق دردناک میتوان درد را کاهش داد و اسپاسم را مرتفع نمود.

بطور کلی زالو درمانی از جمله کم عوارض‌ترین درمان‌های موجود در طب سنتی و مدرن به شمار میرود. اما استفاده کردن از زالو در منزل برای درمان و عدم رعایت پرهیزات غذایی و دارویی پیش از زالو اندازی ریسک ایجاد مشکلات را بالا خواهد برد. اما با این حال اگر قصد زالو انداختن در منزل را دارید پیشنهاد میکنیم مقاله آموزش زالو انداختن در منزلرا مطالعه بفرمایید.

 

 

زالو درمانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.